Ce este un Hacker?

  Share
  diana
  diana
  Moderator
  Moderator

  Female
  Number of posts : 118
  Age : 31
  Location : Romania
  Warnings: :
  0 / 1000 / 100

  Points : 46
  Registration date : 2008-01-01

  Ce este un Hacker?

  Post by diana on Fri Mar 14, 2008 2:28 am

  Dicționarul de jargon conține mai multe definții ale cuvantului hacker, cele mai multe fiind legate de obsesia pentru tehnică și de dorința de a rezolva probleme și a depăși limite. Dacă vrei să ști cum să devii un hacker doar două definiții sunt relevante.

  Există o comunitate, o cultură, formată din programatori experti și magicieni în ceea ce privește rețelele care își are originea în primele experimente ARPAnet. Membrii acestei culturi au creat termenul de hacker. Hackerii au construit internetul. Hackerii fac să funcționeze Usenet. Hackerii mențin World Wide Web funcțional. Dacă faci parte din această cultură, dacă ai contribuit și ceilalți știu cine ești și te numesc hacker, atunci ești un hacker.

  Conceptul de hacker nu este limitat doar la tehnică. Există oameni care aplică atitudinea unui hacker și în alte domenii cum ar fi electronica și muzica. Termenul poate fi asociat celui mai înalt nivel din orice știință sau artă. Hackerii programatori recunosc aceste spirite înzestrate și în alte persoane. Unele persoane spun că atitudinea unui hacker este independentă de domeniu. În continuarea acestui document o să mă concentrez pe deprinderile și atitudinea unui hacker programator, și pe tradiția celor care au impus denumirea de hacker.

  Mai există un grup de oameni care se autodeclară hackeri, dar care nu sunt. Acești oameni ( în special adolescenți ) nu fac altceva decât să atace calculatoare pe internet și să folosească ilegal sistemul telefonic. Hackerii adevărați numesc aceste persoane crackeri și nu vor să aibă nici o legătură cu ei. Majoritatea hackerilor adevarați cred că crackerii sunt leneși, iresponsabili, și nu foarte inteligenți, și simplu fapt de a fi capabil să intri în anumite calculatoare nu te face să fi hacker la fel cum a fi capabil să pornești o mașină fară
  chei nu te face un inginer auto. Din nefericire, mulți jurnaliști și scriitori au fost păcăliți să folosească cuvântul hacker pentru a descrie crackeri; acest lucru îi irită pe hackerii adevărați.

  Diferența esențială dintre un hacker și un cracker este următoarea : hackerii construiesc lucruri pe când crackerii nu fac altceva decât să distrugă.

  Dacă vrei să devii un hacker continuă să citești. Dacă tot ce vrei e să fi un cracker atunci citește grupul de știri alt.2600 și pregătește-te să faci cinci sau zece ani de închisoare după ce descoperi că nu ești așa inteligent cum crezi. Și asta e tot ce voi spune despre crackeri.

   Current date/time is Sat Feb 16, 2019 5:35 pm